ŠNECI

ŠNECI

500g pol.mouky
30g droždí
25l vlažného mléka
50g rostlinného tuku
50g moučkového cukru
2 žloutky
malá lžička soli
kůra z citronu
Náplň: 
100g másla. 100g ořechů, 
50g rozinek, 100g moučkového cukru, 
1/2 lžičky skořice

Z části mléka, cukru, trochu mouky a droždí připravíme kvásek, který po vykynutí smícháme s moukou, rozpuštěným tukem, žloutky, mlékem, solí a citronovou kůrou. Dobře vypracované těsto necháme kynout na teplém místě.
Po té ho rozdělíme na dvě části a z každé vyválíme obdélník, o tloušťce 0,5 cm. Vyválené těsto potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem, na drobno nasekanými ořechy, posekanými rozinkami (máčím předem v rumu) a mletou skořicí. Zavineme ho jako závin, nakrájíme na dílky široké 1,5 cm a položíme je řeznou plochou na vymaštěný plech. Potřeme máslem, necháme vykynout a upečeme. Hotovou dobrotu posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru.

Dobrou chuť!